Prelijepo izdanje

FK Borac očekuje izuzetan fudbalski kompleks

Haris Zilić

Fudbalere Borca u četvrtak 14. jula očekuje revanš utakmica prvog pretkola UEFA konferencijske lige protiv ekipe B36 Torshvan sa Farskih ostrva.

U prvom meču u Modriči gdje je Borac igrao domaću utkamicu, Banjalučani su slavili sa 2:0 i imaju lijepu prednost pred uzvrat.

Utakmica na Farskim Ostrvima igrat će se na jednom simaptičnom fudbalskom stadionu kapaciteta 5.000 sjedećih mejsta, a riječ je o stadionu Gundadalur, koji je dom B36 Torshvana.

Stadion se nalazi na posebnoj loakciji, a odmah iza pomenutog stadiona oko 200 metara udaljenost nalazi se i Nacionalna arena gdje utakmice igra reprezentacija Farskih Ostrva.

U blzini je i atletski stadion te nekoliko višefunkcionalnih dvorana, tako da je ovaj sportski kompleks izuzetno moderan u ovoj maloj skandinavskoj otočnoj državi.

Stadion Gundadalur ima i psoebnu gradnju. Centralna tribina je napravljena iz dva dijela. Dvije male tribine sa 1.000 sjedećih mejsta su razdvojene, a prekoputa se nalazi manja tribina sa 2.500 sjedećih mjesta.

Utakmica se mogu posmatrati i sa brežuljaka koji se nalazi iza golova, a teren je prekriven umjetnom travom kao što je slučaj u većini skandinavskih gradova.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Iako su jedna od najmanjih država u Evropi Farska Ostrva i njihov glavni grad Torshvan se mogu pohvaliti veoma lijepim fudbalskim stadionima kojih se ne bi postidjele i veće evropske države.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.