Sjajna bh. plivačica

Rumuni odjednom prekinuli himnu BiH, Pudar oduševila reakcijom

Admin Čaušević

Ako BiH ima nekog sportskog ''vanzemaljca'' onda je to definitivno Lada Pudar. 

Ova 16-godišnjakinja već sedmicama nastupa bez predaha te se takmičenja na kojim pliva redaju jedno za drugim. I naravno uz odlične rezultate.

Mostarka je danas stigla do svog šestog finala u devet dana što dovoljno govori o njenom talentu i koliko dobro pliva.

Pudar trenutno nastupa na juniorskom prvenstvu Evrope u Rumuniji, a danas je stigla do zlatne medalje u disciplini 200 metara delfin.

Na dodjeli medalja desila se jedna neobična situacija kada je organizator takmičenja odjednom prekinuo himnu BiH.

U jednom trenutku Lana nije bilo jasno šta se desilo, da bi nakon toga nabacila svoj prepoznatljivi osmijeh koji u ovim teškim vremenima razgaljuje srca mnogih Bosanaca i Hercegovaca.

Podsjećanja radi, Pudar je nakon osvojenog zlata nastupila u polufinalu discipline 50 metara gdje je bila druga te je izborila finale.

Ranije je najbolja bh. plivačica na takmičenju koje se održava u Bukureštu osvojila srebrenu medalju u disciplini 100 metara delfin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.