Razlog je sasvim jasan

Sloboda sutra zakazala generalku, navijači negodovali, klub uputio izvinjenje

Samir Mlaćo
Generalku pred novu sezonu Premijer lige sutra su trebali odigrati FK Sloboda i FK Sloga Doboj, no nakon brojnih kritika navijača tuzlanskog kluba utakmica je pomjerena za utorak.

Razlog je sutrašnji datum, koji se obilježava kao dan žalosti u FBiH, u znak na sjećanje na genocid u Srebrenici. Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu se ni održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Navijači Slobode su žestoko reagovali kada su pročitali da se meč sa novim premijerligašem igra 11. jula, pa je iz kluba brzo stiglo izvinjenje.

"Našim navijačima i simpatizerima, porodicama stradalih žrtava rata i kobnog 11. jula 1995. godine upućujemo iskreno izvinjenje zbog propusta u planiranju i organizaciji događaja FK Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S tim u vezi, utakmica će se odigrati u utorak, 12. jula, na stadionu u Poljicu sa početkom u 18 sati“, stoji u objavi FK Sloboda Tuzla.

Sloboda je novu sezonu trebala otvoriti duelom protiv HŠK Zrinjski, no isti je odgođen zbog nastupa Mostaraca u Evropi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.