Odgađa se duel 3. kola Premijer lige između Slobode i Veleža?

Tuzlaci možda neće igrati ni susret 1. kola

Odgađa se duel 3. kola Premijer lige između Slobode i Veleža? · Saznajemo

A. Beganović

Zbog evropskih susreta Veleža najvjerovatnije će biti odgođen meč 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Veleža.

Susret 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Veleža biće odgođen, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Odlukom čelnih ljudi bosanskohercegovačkog fudbala, klubovi koji nastupaju u evropskim takmičenja, imaju pravo da odgode tri prvenstvena meča, a svoje pravo "konzumirat" će i Velež.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje Rođeni će odgoditi meč 3. kola Premijer lige koji su trebali igrati 31. jula u Gračanici protiv Slobode.

Rođeni će samo tri dana ranije igrati revanš susret 2. pretkola Konferencijske lige u Armeniji ili na Malti u zavisnosti od toga ko će slaviti u duelu 1. pretkola u kojem će snage odmjeriti Alashket i Hamrun Spartans.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim ovog meča i onaj iz 1. kola između Slobode i Zrinjskog također bi mogao biti odgođen s obzirom da je planirano da se igra između evropskih nastupa Plemića (16. juli). Naime, tri dana prije Plemići će u Moldaviji igrati protiv Sherifa revanš susret 1. pretkola Lige prvaka i bez obzira na konačan ishod, nastavit će evropsku avanturu (20. ili 21. juli), tako da se odgađanje susreta sa Slobodom čini kao realna opcija.

Tako će Sloboda najvjerovatnije umjesto tri odigrati samo jedan prvenstveni meč na samom otvaranju sezone, a u 4. kolu snage će odmjeriti sa gradskim rivalom Tuzla Cityjem.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Slana_carsija
Ako ne mogu izdržati taj tempo Evropa - Premijer liga, neka odustanu od nečega. Tek se krenulo, a oni već odustaju. Ne sjećam se da je Slobodi ikada odgođena utakmica, a igrala je u Evropi. Ako nemaju para za dvije jednake ekipe, neka nešto žrtvuju. Nisam za odgodu. Da su se barem kvalifikovali u grupnu fazu, pa da se i priča o tome, ovako će proći jedno ili ni jedno kolo i odmah umorni. Kako bi igrali po 150 utakmica godišnje?
12 4
edinho101
Ja mislio velež se prepao poraza na pripremama ?
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi