Foto - Screenshot

Majstor je majstor

Rani jutarnji sati, objava Barcelone o Pjaniću i samo jedna jedina riječ

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (32) dobit će šansu da se dokaže kod Xavija Hernandeza u predsezonskim utakmicama.

Iskusni 32-godišnji vezni fudbaler nije bio u planovima trenera katalonskog rivala, ali on je odlučio da mu pruži šansu i da vidi koliko bh. fudbaler može.

Pjanić žestoko i naporno radi na treninzima. Izgleda to za sada zaista dobro i Miralem se nada da bi mogao ostati u klubu u novoj sezoni.

I sam klub sve više cijeni bh. reprezentativca. Dokaz tome je i snimak s treninga na kojem Pjanić radi ono što najbolje zna - izvodi slobodan udarac.

Nakon što je pogodio mrežu klub je snimak objavio na društvenim mrežama i počastio ga je epitetom - Maestro. Interesantno je svakako da je snimak objavljen u ranim jutarnjim satima.

Ovaj 32-godišnjak je u karijeri postigao ogroman broj pogodaka iz slobodnih udaraca. Oni su mu specijalnost i nema dileme da bi i u Barci postigao poneki gol kada bi za to dobio priliku.

Pjanić će pokušati da se izbori za minute i ostanak u klubu kod Xavija Hernandeza jer realno nikad nije ni dobio pravu šansu dok je trener bio Nizozemac Ronald Koeman.

Bh. veznjak je bio otpisan i prije početka saradnje s Koemanom koji mu je davao šansu na kapaljku, a zatim ga je i 'natjerao' da napusti tim i ode na posudbu u Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naš fudbaler je za katalonskog velikana odigrao samo 30 utakmica od dolaska 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.