FOTO: EPA

Finansijska kriza nije izbjegla i najveće evropske klubove

Objavljena lista klubova sa najvećim dugom: Barcelona ubjedljivo prva, dva velika iznenađenja u vrhu

Haris Zilić

Finansijska kriza nije zaobišla ni vodeće evropske klubove.

Turski NTV Spor objavio je listu klubova sa najviše trenutnog duga, a na prvom mjestu je ubjedljivo Barcelona.

Dug velikana iz Katalonije procjenjuje se na milijardu i 300 miliona eura.

Na drugom mjestu je Juventus sa 900 miliona eura duga, a trećeplasirani je interesantno Tottenham sa trenutnim dugom od 826 miliona eura.

U TOP 5 se nalaze i dva velikana iz Milana. Inter pored svog imena ima dug od 702 miliona eura, a aktuelni prvak Italije AC Milan u dugu je od 666 miliona eura.

Prvak Evrope Real Madrid je na dugu od 662 miliona eura, a u TOP 10 su još Arsenal, Atletico, Manchester United i Liverpool.

Interesantno da Redsi imaju dug od 388 miliona eura, iako su u posljednje vrijeme imali dobru transfer politiku.

Francuski PSG nije među deset klubova sa najviše duga, a među njima nema ni Manchester Citya, kao ni minhenskog Bayerna te Borussije Dortmund i Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.