Sve je završeno oko potpisa Ousmanea Dembelea
Foto - EPA

Ostaje u klubu

Sve je završeno oko potpisa Ousmanea Dembelea

M. Šljivak

Francuski fudbaler Ousmane Dembele ostaje u Barceloni.

Krilni napadač postigao je konačan dogovor o novom ugovoru s katalonskim velikanom i on će vjerovatno već danas potpisati novi dvogodišnji ugovor.

Saga oko Dembelea tako je dobila svoj kraj. Iako je bio na izlaznim vratima kluba na kraju je odlučio ostati i 24-godišnjeg fudbalera i u naredne dvije sezone gledamo u timu s Camp Noua.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CV0cLkQNK8u/[/instagram]

Francuz je za novi ugovor prihvatio ogromno smanjenje plate. Želja mu je bila da ostane iako je imao brojne druge ponude i na kraju je to i učinio.

Velike zasluge za njegov ostanak ima trener Barcelone Xavi Hernande s kojim je francuski fudbaler u fenomenalnim odnosnima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ousmane Dembele je pet godina nastupao za katalonskog velikana. Stigao je u transferu vrijednom 145 miliona eura iz Borussije Dortmund, ali zbog čestih povreda nije pokazao sve što zna.

Ukupno je za Barcelonu odigrao 150 utakmica i postigao je 32 pogotka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Eno30
Dobru ekipu Barsa sastavi bice to zestoka borba sa Realom
3 2
Mele
Sta ce im Rafinja od 65 miliona, dzaba pare bacise, ili ce prodati Dembellea u januaru. Ovaj da je zaposlio privatnog kuhara sebi, bio bi blizo Ronalda, ali burger i pizza ga unistilse u Barsi prve 3 godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi