Ništa od prelaska u Bayern

Salihamidžić je počeo, a Kahn je jutros "dokrajčio" Cristiana Ronalda

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo povezuje se s prelaskom u Bayern, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Bavarci su jučer potvrdili da Robert Lewandowski napušta klub i da će potpisati za Barcelonu, a njemački mediji su odmah počeli špekulisati da bi upravo Ronaldo mogao biti njegova zamjena.

Portugalac je zatražio transfer iz Manchester Uniteda i još uvijek nije došao ni na pripreme engleskog kluba jer čeka da vidi gdje će nastupati iduće sezone.

Njegova velika želja je odlazak u Bayern koji će imati sjajan tim iduće sezone, ali očito je da Ronaldo baš i nije u planovima Bavaraca.

Nakon što je jučer Hasan Salihamidžić demantovao da Bayern želi dovesti Ronalda to je sada uradio i Oliver Kahn koji je jasno poručio da dolazak Portugalca možda i ne bi bio najbolji potez.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Volim Cristiana Ronalda jer je on fantastičan fudbaler, ali svaki klub ima drugačiju filozofiju i nisam siguran da bi bio najbolji potez za Bayern i Bundesligu da sada dovedemo Ronalda. Takav potez se trenutno ne podudara s našim idejama", rekao je Kahn.

Ronaldu je prije Bayerna propao i odlazak u Chelsea i kako stvari stoje na kraju bi mogao ostati u Unitedu. Veliki problem je što je propustio prvi dio priprema i jasno je da će to sigurno promijeniti njegov status u ekipi Erika ten Haga ukoliko odluči da ostane.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.