Lewandowski: Kada odradim pripreme vratit ću se u Minhen da završim još neke stvari

Oprostio se od Bavaraca

Lewandowski: Kada odradim pripreme vratit ću se u Minhen da završim još neke stvari

Endin Čaušević

Barcelona je jučer zvanično potvrdila da je Robert Lewandowski novi fudbaler ovog kluba.

Najveća ljetna transfer saga jučer je konačno završena jer su Bayern i Barcelona uspjeli dogovoriti transfer 32-godišnjeg poljskog napadača koji će nastaviti karijeru u Španiji.

Bayern je nakon mukotrpnih pregovora konačno pristao da proda Lewandowskog i to za sumu od 45 miliona eura fiksno plus pet miliona eura u dodatnim bonusima.

Lewandowski bi u ponedjeljak trebao proći ljekarske preglede nakon čega će potpisati trogodišnji ugovor i potom će put Amerike gdje će se priključiti ostatku ekipe na pripremama za narednu sezonu.

Poljak se jučer oprostio od saigrača i trenera Bayerna, a nakon što je transfer ozvaničen oglasio se i na društvenim mrežama kako bi poslao i poruku navijačima bavarskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim se zahvaliti mojim saigračima, trenerima, upravi kluba i svima koji su me podržavali i omogućili da osvojim toliko trofeja s Bayernom. Ponajprije se želim zahvaliti navijačima koji ovaj klub čine posebnim kakav jeste. Privilegiran sam što sam nosio ovaj dres osam godina i zauvijek ćete biti u mom srcu", rekao je Lewandowski i dodao.

"Međutim, kada odradim pripreme, vratit ću se u Minhen kako bih se pozdravio sa svima i završio neke privatne obaveze, kao što je na primjer moja kuća i slično".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti