FOTO: A Čaušević

Povreda koljena

Loše vijesti za Rođene: Muminović mora na operaciju

Haris Zilić

Fudbalere Veleža u četvrtak očekuje prva utakmica drugog pretkola UEFA konferencijske lige protiv Spartansa sa Malte.

Rođeni se spremaju za ovaj susret, a za trenera Osima i stručni štab uoči utakmice su stigle loše vijesti.

Naime, tri dana uoči prvenstvenog susreta sa Posušjem na treningu je koljeno povrijedio Elvir Muminović. 

Mladi fudbaler je u Velež stigao iz Siona, a svojim radom i kvalitetom se brzo nametnuo stručnom štabu i bio planiran za sastav protiv Posušja ali te kombinacije su pale u vodu.

No, to nije sve, odnosno nakon odrađenih pregleda ustanovljeno je povreda ligamenata pa će mladi fudbaler, kako Sportsport.ba saznaje u srijedu biti podvrgnut operativnom zahvatu. Njegov oporavak će trajati nekoliko mjeseci, a dobra stvar, ako može nešto biti dobro, je ta što mladi fudbaler u dosadašnjoj karijeri nije imao problema sa povredama, pa se očekuje da oporavak ide svojim tokom. 

Elvir Muminović je prošao omladinske selekcije švicarskog Siona i stigao je kao veoma značajno pojačanje za mostarski tim, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da se radi o igraču zaštićenog godišta. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Muminović je rođen u Švicarskoj, ali zbog porijekla svojih roditelja ima bh. pasoš pa ne bi zauzimao mjesto stranca u zapisniku.

Vidjet ćemo koliko će ovo uticati na planove Amara Osima i sturčnog štaba, a pdosjetimo da je Velež u prvom kolu Premijer lige BiH remizirao sa Mokrom Docu protiv Posušja rezultatom 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.