Poznati potencijalni protivnici Veleža, Zrinjskog i Tuzla Cityja u 3. pretkolu Konferencijske lige

Sutra žrijeb u Nyonu

Poznati potencijalni protivnici Veleža, Zrinjskog i Tuzla Cityja u 3. pretkolu Konferencijske lige

Endin Čaušević

U ponedjeljak će u Nyonu biti održan žrijeb trećeg pretkola Konferencijske lige.

Iduće sedmice na rasporedu su prvi mečevi drugog pretkola ovog takmičenja, ali već u ponedjeljak ćemo saznati moguće parove za treće pretkolo Konferencijske lige.

Kao što je već poznato Bosna i Hercegovina u drugom pretkolu ima tri kluba, a to su Velež, Tuzla City i Zrinjski, dok je Borac neočekivano ispao već u prvom pretkolu ovog takmičenja.

Velež ovog ljeta UEFA-ina takmičenja počinje u drugom pretkolu Konferencijske lige, a za protivnika će imati ekipu Hamurna sa Malte, dok će Zrinjski igrati protiv Tirane. Najteži posao čeka Tuzla City koji će igrati dvomeč protiv AZ Alkmaara.

Nadati se da će svi bh. klubovi ostvariti plasman u treće pretkolo što bi bio zaista fantastičan uspjeh.

Već u ponedjeljak će naši timovi saznati moguće protivnike ukoliko se plasiraju dalje. UEFA je objavila i jakosne grupe, te su već sada poznati potencijalni protivnici bh. klubova ukoliko se oni plasiraju u treće pretkolo.

Velež se nalazi u Grupi 5 na izvlačenju i nije među nosiocima. Ukoliko se Rođeni plasiraju dalje onda su im mogući protivnici Twente i pobjednici iz duela Molde - Elfsborg, Rapid Beč - Lechia Gdansk, Hapoel Beer Sheva - Dinamo Minsk i Levski Sofia - PAOK.

Što se tiče Zrinjskog on se nalazi na putu šampiona, a u slučaju plasmana u treće pretkolo mogući protivnici su pobjednici iz duela La Fiorita - Ballkani, Vikingur Reykjavik - The New Saints, Sutjeska - KI, Hibernians - Levadia Tallinn, Lech Poznan - Dinamo Batumi i RFS.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tuzla City se nalazi u trećoj Grupi i u slučaju senzacije i pobjede protiv AZ Alkmaara mogući protivnici kluba s Tušnja u trećem pretkolu su Pogon Szczecin - Brondby, Dundee United, Saint Patrick's Athletic - Mura i Seinajoki - Lillestrom.

Žrijeb parova za treće pretkolo Konferencijske lige bit će održan sutra sa početkom u 14 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrveniKakanj
Velež-Rapid Bec bilo bi super
7 1
Celicni45
Samo bi Zrinja mogao da ide u 3. pretkolo.Nazalost Velež je ofulao sa trenerom, Amar se još nije uklopio i to je pitanje hoce li se uklopiti.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi