Drugo kolo

Poznato gdje će Borac ugostiti Sarajevo

Edmir Škorić

Derbi drugog kola Premijer lige BiH odigrat će Borac i Sarajevo.

Veliki rivali će se sastati na startu šampionata, a poznato je od ranije da će se duel igrati izvan Banjaluke jer su u toku radovi na promjeni terena na Gradskom stadionu.

Borac je imao dvije opcije za prijavu zamjenskog stadiona. Prva je bila stadion "Dr Milan Jelić" u Modriči, na kojem je ovaj tim odigrao svoj meč u Evropi protiv B36 Toršavna, a druga stadion Slobode u Novom Gradu.

Na kraju su u Borcu odlučili da domaće premijerligaške mečeve na startu sezone igraju u Novom Gradu, pa će stadion kluba iz Prve lige RS narednog vikenda ugostiti dvije ponajbolje ekipe iz BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel Borca i Sarajeva inače je na programu u nedjelju od 17 sati. To će biti drugi meč za Banjalučane u novoj sezoni i prvi za Bordo tim.

Borac večeras u 1. kolu gostuje dobojskoj Slogi u Modriči, dok je duel Sarajeva sa Tuzlom odložen zbog nastupa Tuzlaka u Evropi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.