Dudić je danas izveo dvije ekipe na teren: "Biram između 13 i 14 igrača za Borac"
Foto - Screenshot

Bordo tim odigrao međusobni meč

Dudić je danas izveo dvije ekipe na teren: "Biram između 13 i 14 igrača za Borac"

Midhat Šljivak

FK Sarajevo nije odigrao meč 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Tuzla City.

Tuzlanski tim odlučio je odgoditi ovaj susret zbog nastupa u Konferencijskoj ligi i Bordo tim je morao na dodatnu pauzu od sedam dana.

Feđa Dudić je odlučio da u trening kampu ekipa odradi međusobni meč i zadovoljan je viđenim.

"Igrali smo međusobno i zadovoljni smo tempom i viđenim. Probali smo neke varijante. Bitno je da se kadar popunjava i da je sve veća konkurencijama. Na slatkim mukama sam. Spremno čekamo prvenstvo i da je danas bila utakmica, bili bismo spremni. Doradit ćemo određene stvari u narednih sedam dana", rekao je Dudić.

Van stroja su Makedonci Daniel Avramovski i Vlatko Drobarov. Oni su povrijeđeni i vjerovatno neće igrati protiv Borca narednog vikenda.

"Avramovski radi do četvrtka individualno i ako bude OK mogao bi krenuti s ekipom. Povreda je bila preteška. Vlatko je iskrenuo zglob protiv GOŠK-a, ali mislim da će biti spreman. Maler ga je uhvatio jer kad smo ga gledali svaku minutu je igrao u Bugarskoj, a ovdje je u mjesec dana imao dvije povrede. Veliki je profesionalac i kad je iskrenuo zglob nije želio izaći već je povrijeđen igrao. Vjerujem da će doći na nivo na kojem ga želimo".

Nakon kraće pauze trenirali su Kapić i Ikić.

"Danas su bili u kombinaciji, Kapić malo manje, Ikić malo više. Kapić je imao upalu tetive, znamo njegov kvalitet i ohrabruje njegov povratak. Ikić se bori i trudi, ima veliku želju i to je najbitnije. Ojačani očekujemo utakmicu protiv Borca".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne zna Dudić još uvijek koga će protiv Borca poslati na teren.

"13-14 igrača su u krugu za početni sastav. Imamo dva povrijeđena igrača, Suljić ima kartone. Želimo da svi zdravi dočekamo utakmicu. Svaki trening Boga molim da se neko ne povrijedi. Prošli smo pripreme bez mišićnih problema i time smo zadovoljni", rekao je Dudić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Idemo Fedja x protiv Vicine ekipe je uspjeh. Tesko protiv sudja igrat!
7 1
FahroKonjHodzic
izdajnicka slina
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi