Najzvučnije pojačanje Katalonaca

Održano zvanično predstavljanje Lewandowskog: "Ja sam Robert, iz Poljske sam..."

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je od sinoć zvanično igrač Barcelone, a sada je imao i predstavljanje u novom klubu.

Dugo je trajala saga oko transfera Lewandowskog, da bi na kraju Bayern pustio svog najboljeg igrača i strijelca za 50 miliona eura u Barcelonu. Igrač je potpisao trogodišnji ugovor s opcijom za još godinu dana, a zarađivat će neto 9 miliona eura po godini.

Već je trenirao sa novim saigračima i gledao je prijateljski meč protiv Inter Miamija u kojem je Barcelona slavila sa visokih 6:0. Zanimljivo, debi bi mogao imati protiv Real Madrida na američkoj turneji u noći s četvrtka na petak.

U srijedu, u 18 sati, došlo je vrijeme za službeno predstavljanje. Ceremonija je počela govorom Barcinog predsjednika Joana Laporte, koji je Lewi dao nadimak "LewaGOALski".

"Dobro došao u FC Barcelonu. Hvala ti, Roberte, što si s nama", rekao je Joan Laporta na poljskom, poželjevši dobrodošlicu novom igraču u ekipu. Potom je riječ prepustio Robertu, koji je počeo govor na španskom jeziku.

"Ja sam Robert, iz Poljske sam, živim u Barceloni", rekao je Poljak, pokazavši da je već naučio nekoliko riječi španskog jezika, nakon čega je prešao na engleski jezik.

"Nije bilo lako otići u Barcelonu. Znam da je pred nama težak posao, ali sretan sam što se mogu pridružiti tako velikom klubu s tako velikom poviješću. U nogometu uvijek moraš biti gladan i ja sam jako gladan. Želim postizati golove", rekao je Lewandowski.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na poklon je od Laporte dobio dres Barce bez broja, ali po svemu sudeći, nosit će broj 9 na leđima iako on sada pripada Memphisu Depayju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.