Obojica pogađali protiv DC Uniteda

Početak iz snova za Manea i De Ligta u Bayernu

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna odigrali su u noći sa srijede na četvrtak prijateljsku utakmicu u Washingtonu, pobijedivši DC United sa visokih 6:2.

Bavarci su isuviše lako došli do pobjede, a već nakon prvog dijela imali su 3:0. Sadio Mane je za samo pet minuta na terenu stigao do gola. Veliko pojačanje iz Liverpoola gol postiže s bijele tačke za 1:0.

U 12. minuti Marcel Sabitzer je povisio na 2:0 na asistenciju Sergea Gnabryja, koji je i sam u 44. minuti pogodio mrežu DC Uniteda, a ovaj put Mane upisuje asistenciju.

Napravljen je veliki broj izmjena na poluvremenu, pa je ušao i Matthijs de Ligt, koji je za 80 miliona eura stigao iz Juventusa. Nizozemski stoper je ubrzo nakon toga postigao gol, a u 51. minuti Zirkzee je precizan za 5:0.

Pri rezultatu 5:2, duboko u nadoknadi, Thomas Muller je dao gol za konačnih 6:2. Strijelci za DC bili su Lehland i Ku-DiPietro.

Sinoć je na američkom tlu odigrano još nekoliko mečeva evropskih velikana. Chelsea je odmjerio snage sa Charlotteom. Bilo je 1:1, a nakon penala Charlotte je slavio. Jedini gol za Plavce iz Londona postigao je Pulišić.

Arsenal je pobijedio Orlando s 3:1 pogocima Martinellija, Nketiaha i Nelsona, dok je Everton neočekivano s 4:0 deklasiran od Minnesote.

Manchester City je pobijedio Club Americu s 2:1 uz dva gola Mahreza, dok Haaland nije igrao. Ipak, priliku su dobila neka nova lica poput golmana Ortege i napadača Juliana Alvareza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.