Taksista pronašao Neuerov novčanik, pa ostao šokiran "nagradom" koju je dobio od Bayernove zvijezde

Očekivao je više

Taksista pronašao Neuerov novčanik, pa ostao šokiran "nagradom" koju je dobio od Bayernove zvijezde

E. Škorić

Njemački Bild objavio je kako je jedan taksista pronašao novčanik u kojem su bili novac i dokumenti Manuela Neuera, ali je ostao uskraćen za očekivanu nagradu.

Taksista koji je tog dana vozio njemačku zvijezdu, pronašao je novčanik nekoliko sati kasnije dok je čistio automobil po završetku smjene.

"Ime i adresa Manuela Neuera bili su na njegovoj iskaznici. Unutra je bila i Visa Platinium kartica, crna MasterCard i oko 800 eura u gotovini", priča on u intervjuu za Bild.

Pošteni taksista odlučio je da sve to vrati Neueru, pa je otišao do njegove kuće u Lehelu, ali ga nije bilo tamo. Onda je otišao u grad Tegernsee gdje nogometaš ima imanje, ali i tamo ga nije bilo. Jedan od stanovnika mu je rekao da Neuerov menadžer živi u blizini, pa je otišao kod njega.

"Otvorio mi je vrata, sve sam predao i ostavio svoje kontakt podatke", rekao je Hazir S., taksista koji je priču očito htio da podijeli s novinarima.

Muškarac je, kako bi vratio ono što pripada Neueru, prešao ukupno oko 120 kilometara i navodno potrošio čak 400 eura na gorivo. Nakon dvije sedmice dobio je paket. U njemu je bio dres Manuela Neuera s autogramom. Nije bilo poruke ni zahvale.

"Nagrada je sprdnja! Imam četvero djece i šta da radim s tim dresom?", pita se uzrujani muškarac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hazir S. je čak kontaktirao Bayern kako bi dobio neku odštetu, ali klub ga je ignorirao. Manuel Neuer, pak, nije odgovarao na novinarska pitanja o slučaju.

Sve u svemu, taksista je dobio mnogo manje od onoga što je očekivao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sanska_Prangija
Nije mu obavezan nista dati, mogo ga je u svom gradu predati policiji, znaci htio je samo da izvuce para cim ga je licno trazio.bagra
15 2
lalinjo
Čuj 120 km potrošio 400 eura,šta vozi tenk pa troši toliko...
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi