Želi stopera Villarreala

Xavi sprema još jedan transfer koji će značiti bolan udarac za Piquea

Eldar Ganibegović

Barcelona ovog ljeta, iako u financijskim problemima, radi odličan posao na transfer tržištu.

Između ostalih potpisa poput Dembelea, Kessieja i Christensena, prije dva dana službeno je predstavljeno i najveće pojačanje ovog ljeta, Robert Lewandowski, koji je stigao iz Bayerna.

Tu nije kraj dolascima na Camp Nou, s obzirom na to da Blaugrana želi i Bernarda Silvu iz Manchester Cityja, te Cesara Azpillicuetu iz Chelseaja.

Španska Marca sada prenosi kako tu nije kraj Xavijem željama i da želi tim pojačati na stoperskoj poziciji, a izbor je pao na Villarrealovog Pau Torresa.

Navodno je Pau mnogo dostupniji za odlazak s La Ceramice trenutno, nego prošlog ljeta kada je za njegove usluge Tottenham bio spreman platiti 55 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Priča se da Xavi Hernandez voli Paua i privlači ga ideja da on bude ljevi stoper, kojem bi pripao i zadatak iznošenja lopte na protivničku polovinu.

Ideja Xavija jeste da Torresa upari s Ronaldom Araujom na stoperu, što bi za Gerrarda Piquea, koji je godinama bio glavni stoper Barcelone, značio još jedan veliki profesionalni, ali i životni udarac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.