Jesu li ga "odali"?

Devetorica igrača jednog kluba odjednom zapratili Ronalda, je li ime novog kluba na pomolu?

Eldar Ganibegović

Budućnost Cristiana Ronalda je još uvijek nejasna, a Portugalac se svim silama trudi da napusti Manchester United.

Jedan od najboljih fudbalera u historiji želi da pronađe tim koji će naredne sezone igrati Ligu prvaka, što mu za sada baš i ne ide najbolje, no stvari bi se mogle promijeniti odlaskom Roberta Lewandowskog u Barcelonu.

Naime, čak devetorica igrača minhenskog Bayerna gotovo u isto vrijeme počela su pratiti napadača Manchester Uniteda na Instagramu.

Stoga ovakva aktivnost na društvenim mrežama može sugerisati da bi upravo 37-godišnji napadač mogao postati novi igrač Bayerna. 

A detalji se počinju slagati, ako uzmemo u obzir da je Bayern upravo prodao Roberta Lewandowskog Barceloni, pa sada treba da dođe neko ko bi ga dostojno zamijenio. 

Valja napomenuti da je Ronaldo najpraćenija osoba na Instagramu u cijelom svijetu.

Zanimljivo, Ronaldov agent, Jorge Mendes, također je vodio razgovore s Bayernom prije više od sedam dana nakon što ga je igrač ovlastio da mu nađenovi klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tada su Bavarci odbili taj potez uz obrazloženje da im on ne treba, jer imaju Lewandowskog, a nemaju novca za igrača poput Ronalda.

U međuvremenu, Leandowski je otišao, a Ronaldo je rekao svom agentu da je spreman smanjiti svoje zahtjeve za platu za 30 posto u odnosu na ono što zarađuje u Manchester Unitedu, gdje je plaćen 30 milijuna eura godišnje, bruto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.