Da je Barcelona pristala na ponudu dogodila bi se jedna od najvećih izdaja u svijetu fudbala
Foto - EPA

Cristiano ponuđen i Barceloni

Da je Barcelona pristala na ponudu dogodila bi se jedna od najvećih izdaja u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone odradila je za sada odličan prijelazni rok i Katalonci će biti mnogo jači u odnosu na nekoliko prethodnih sezona.

Novi članovi Barce postali su Robert Lewandowski, Raphinha, Andres Christensen i Franck Kessie, a očekuje se dolazak još nekoliko vrhunskih pojačanja.

S Barcom se u prethodnom periodu povezivao čak i Cristiano Ronaldo. Portugalac silno želi napustiti Manchester United i traži način da ode s Old Trafforda.

Novinar CBS-a Ben Jacobs tvrdi da je prije potpisa Roberta Lewandowskog agent Jorge Mendes ponudio Barceloni usluge Cristiana Ronalda. Međutim, kao i na drugim adresama na koja je kucao, odbijen je i na Camp Nou.

Barcelona je silno željela Roberta Lewandowskog. On im je finansijski bio mnogo pristupačniji od Ronalda koji bi tražio ogromnu platu, ali i određene stvari iz prošlosti zatvorili su vrata Barcelone legendarnom Portugalcu.

Ta prošlost je naravno vezana za Real Madrid. Cristiano je od 2009. do 2018. godine nosio dres Kraljeva i utakmice protiv Barcelone za njega su uvijek bile mnogo više od bilo koje druge.

Zbog toga, ali i zbog dogovora s Lewandowskim, Barca je odlučila da odbije Mendesa i još su jedan u nizu klubova koji su odbili Cristiana.

Da je obukao dres katalonskog giganta Ronaldo bi sigurno u Madridu bio proglašen izdajnikom usprkos svemu što je napravio u dresu španskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sudbina 37-godišnjeg Ronalda je još uvijek neizvjesna. Povezuje se s brojnim klubovima, ali odbijenice je dobio u velikom broju velikana i za sada je najbliži ostanku u Manchester Unitedu.

CR je prošle godine bio najbolji igrač Uniteda. Odigrao je 37 utakmica i postigao je 24 gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
a supljaka
6 0
Benz
Ne lazite ovaj nesretni narod
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi