Foto - EPA

Trener Bayerna ozvaničio sve

Nagelsmann potvrdio novi transfer: "Može biti među najboljim napadačima svijeta"

Midhat Šljivak

Trener Bayerna Julian Nagelsmann potvrdio je dolazak francuskog napadača Mathysa Tela (17) u klub.

Bavarci su s Rennesom jučer dogovorili transfer talentovanog tinejdžera. Kompletan posao je završen za 28 miliona eura i uskoro će klubovi potvrditi dogovor.

Julian Nagelsmann je bez ikakvih problema potvrdio da je posao sklopljen i zadovoljan je što će ovog 17-godišnjaka imati u svom timu.

"On može postati jedan od najboljih napadača svijeta. Smatram da može postizati 40 golova po sezoni. U prvoj ću biti zadovoljan i s 10", rekao je Nagelsmann i dodao je:

"Mlad je i talentovan. Može igrati na više pozicija u napadu, brz je i jak, zna zadržati loptu".

Tel će u narednim danima završiti transfer u Minhen. Dobit će dres s brojem devet kojeg je godinama unazad nosio Robert Lewandowskog i vidjet ćemo kako će se snaći u Minhenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Velika je stvar potpisati za Bayern sa 17 godina i pred njim su sigurno veliki izazovi. 

Prije Tela u Minhen su stigli Matthijs de Ligt, Sadio Mane, Ryan Gravenberch i Noussair Mazraoui.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.