Čudesan gol Raphinhe riješio El Clasico, Bayern nevidljiv pored Cityja, Arsenal izgleda moćno
Foto - EPA

Prvi gol Haalanda za City, debi Lewandowskog za Barcelonu

Čudesan gol Raphinhe riješio El Clasico, Bayern nevidljiv pored Cityja, Arsenal izgleda moćno

M. Šljivak

Fudbalski zaljubljenici mogli su da uživaju u noći sa subote na nedjelju jer su odigrane tri zaista sjajne prijateljske utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sve je otvoreno utakmicom Manchester City - Bayern, a engleski prvak je na kraju slavio s 1:0 pogotkom Erlinga Haalanda iz 12. minute meča.

Ovaj meč je kasnio zbog oluje u Green Bayu, a zatim je nakon gola Erlinga Haalanda ponovo i prekinut na 30-ak minuta.

Po povratku na teren igralo se poluvrijeme po 40 minuta. City je bio dominantan, stvorio je veliki broj šansi, ali na kraju je ostalo samo 1:0 u ovom susretu.

Arsenal je u londonskom duelu razbio Chelsea s 4:0 i pokazao je da bi nova sezona mogla biti prava eksplozija ovog tima.

Oglasi

Gabriel Jesus je u 15. minuti meča otvorio Chelsea pogotkom za 1:0, a na 2:0 je u 36. minuti povećao Martin Odegaard.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku još dva pogotka u mreži Plavaca. Treći gol djelo je Sake u 66. minuti, a tačku na ovaj meč i konačnih 4:0 postavlja Lokonga u nadoknadi meča.

Veliki El Clasico, duel Real Madrida i Barcelone, odigran je u Las Vegasu, a na kraju je Barca slavila pobjedu od 1:0. Jedini gol postigao je Raphinha.

Igrao se 27. minuti kada sjajni Brazilac spektakularno pogađa mrežu Courtoisa za ispostavit će se konačan rezultat susreta.

U ovom meču prvi put je dres Barcelone obukao Robert Lewandowski, a treba istaći da je Miralem Pjanić bio jedan od rijetkih koji nije dobio šansu za igru.

Prijateljske utakmice:

Manchester City - Bayern 1:0
Arsenal - Chelsea 4:0
Barcelona - Real Madrid 1:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Očekivano i lagahno, a tek je ovo početak. Forca Barca!
6 15
BogatiDijasporac
Barca mogla 5 komada zabiti, glat.
5 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije