Dobio je ponudu

Bivši bh. reprezentativac će igrati u komšiluku: Zukanović pred iznenađujućim potpisom?

Endin Čaušević

Bivši bh. reprezentativac Ervin Zukanović još uvijek je bez kluba nakon što je napustio turski Karagumruk.

Zukanović je prethodne dvije sezone proveo u Turskoj, ali je na kraju sezone ostao bez kluba nakon što nije dogovorio nastavak saradnje.

Iskusni 35-godišnji defanzivac odmara već neko vrijeme u Dubrovniku gdje je pokrenuo i manji biznis i očito je da uživa konačno u slobodnom vremenu koje može provesti s porodicom.

Međutim, mediji u Hrvatskoj objavili su jutros da bi Zukanović mogao veoma brzo da se vrati na teren i da karijeru nastavi upravo u HNL-u.

Sportske novosti objavile su jutros da se iskusni bivši bh. reprezentativac nalazi na meti Istre i da bi karijeru mogao nastaviti u Puli što bi sigurno bilo veliko iznenađenje.

Navodno, Istra je već kontaktirala Zukanovića i ponudila mu ugovor, te bi on u narednim danima trebao donijeti odluku da li će potpisati za ovaj klub. Zukanović će obaviti razgovor s čelnicima kluba i neće imati mnogo vremena za razmišljanje.

Sigurno je da bi Zukanović svojim iskustvom i kvalitetom itekako pomogao Istri, ali je jasno da bi mu trebalo nekoliko sedmica da se vrati u formu s obzirom da ovog ljeta nije prošao pripreme s klubom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zukanović je ponikao u dresu Željezničara, a u svojoj bogatoj karijeri igrao je još za Austriju Lustenau, Velež, Sulzberg, Uerdingen, Dender, Eupen, Kortrijk, Gent, Chievo, Sampdoriju, Romu, Atalantu, Genovu, Al-Ahli, SPAL i Karagumruk.

Ovaj 35-godišnjak je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao 38 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.