Petev je nakon utakmice u studiju imao "vatreni okršaj": Nije mu bilo ugodno...

Nekoliko "teških" pitanja

Petev je nakon utakmice u studiju imao "vatreni okršaj": Nije mu bilo ugodno...

E. Škorić

Nakon pobjede nad Rumunijom (1:0), selektor bh. reprezentacije Ivajlo Petev imao je "vatreni okršaj" prilikom analiziranja meča, odnosno davanja izjava.

Peteva su u studiju BHT-a ugostili novinar i nekadašnji bh. reprezentativac Ervin Zukanović. Za početak je Bugarin komentarisao kratko meč.

"Naravno da je teška pobjeda, nema lake u današnjem nogometu. Rekao sam da je Rumunija kvalitetna reprezentacija, upozoravao sam na to, a momci su zaslužili pobjedu. Sretni smo zbog toga", rekao je Petev.

"Usporavali su tempo, nisu nam dali da igramo, pravili su faulove. Bili su skoro sa devet igrača ispred 16, nismo lako dolazili do prostora da kreiramo šanse. Imali smo dosta centaršuteva, ali nisu bili toliko kvalitetni", dodao je.

Da li je ulazak Muhameda Bešića bio poziv Rumunima da napadnu?

"Ulazak Bešića nije bio poziv Rumunima da nas napadnu. Dali smo gol. U ovakvim utakmicama moraš biti oprezan. Ja mogu samo da čestitam našim momcima".

Oglasi

Gost u studiju BHT-a bio je bivši reprezentativac BiH Ervin Zukanović, koji je s nekim pitanjima poprilično "pecnuo" bugarskog stručnjaka, koji je vidno ljut otišao nakon razgovora.

"Pratio sam otkad ste u reprezentaciji BiH, zašto je došlo do stangiranja, ne napredujemo, koji je uzrok tome?", upitao je Zukanović, a onda je Petev odgovorio:

"Mislim da ima i puno dobrih stvari. S rezultatom ste u pravu, ali ipak ima dobrih stvari koje smo uradili. Imamo još puno da se trudimo i napredujemo. Želim da svaku utakmicu budemo bolji. Mi radimo i nadam se da ćemo za četiri dana izgledati bolje".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Potom je Zukanović upitao selektora može li mu opisati njegovu filozofiju i šta on konkretno očekuje od igrača.

"Moja ideja je da izgledamo kao ekipa. Dobre stvari se brzo zaborave i uvijek se gleda da se iskopa nešto negativno. Svjetan sam da ima puno stvari da poboljšamo, i bitno je da se vratimo u kontinuitet. Moramo da se borimo, da trčimo, a rezultat je najbitniji", dodao je Petev.

Top Komentari

Mackintosh
Petevu podrska, a Zuki i Barbarezu samo drska, u usta kockarska. Zuka rupetino iz turske lige, jesil dobio vizu za Brazil hahahahahahahahahahahahahaha
7 54
celikze
Moja neznalico.Hajde da idemo redom.Zbog radi cega mjenjas zadnju liniju.Ok protiv Finske Sejo Hadzija i Ahmed su bili dobri Gazija bio slab ali mlad je i prva utakmica od starta.Stojali su dobro jedan drugog nadopunjavali.Sta si Anelu danas uradio dao mu levate ko bilvaktile Spahi pa kada pigrijese ispadnu pukne po njima.Cuj Susic Civic Sanicanin.Sredina Cimirot da li si dobar imas li oci.Dobro te je Zuka upitao sta je nasa igra ho ruk ili sta.O Sehicu necu rijeci trositi.Idi neznalico i ti i hovna iz saveza.
27 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi