Foto - Screenshot

Džanan opisao kroz šta je prošao tokom povrede

Horor Džanana Muse: "Nazvao sam porodicu da se oprostim, mislio sam da se neću izvući"

Midhat Šljivak

Džanan Musa iza sebe ima sjajnu sezonu u Španiji gdje je nastupao za Breogan. Bh. košarkaš je proglašen za najkorisnijeg igrača ACB lige, a nakon toga je uslijedio potpis za slavni Real Madrid.

Međutim, ova godina će za Musu ostati upamćena i po povredi koja mu je umalo okončala život. Na meču s Manresom dobio je udarac u grkljan, a u Podcast Inkubatoru je bh. košarkaš otkrio da je bio na korak od smrti.

"Bilo je strašno. Uhvatio sam se za vrat i nisam mogao da pričam. Prišao sam sudiji, pokušavam da mu kažem, ali ne ide glas. Na poluvremenu ulazim u svlačionicu, stanem pred ogledalo i vidim grkljan sa strane stoji. Mislio sam da mi nešto nije u redu s očima", priča Musa i nastavlja:

"Vratio sam grkljan, a on se lagano pomjera na stranu. Nevjerovatno. Doktor kluba je ušao, pomjerao je grkljan i ja sam propričao. Odigrao sam tu utakmicu, sve je bilo savršeno i nakon utakmice doktor mi je rekao da idem kući i da ćemo ujutro na pregled. Smatrao je da nije ništa opasno čim sam mogao igrati".

"Otišao sam za svaki slučaj u bolnicu da sam miran, da mogu zaspati. Došao sam u bolnicu, vidjeli su hematom i za svaki slučaj su me poslali na CT. Čekao sam i tipkao na telefon s Mahalbašićem šta da mi naruči u restoranu. Zatim ulazi pet doktora. Uhvatio me je za ruku jedan od njih i govori mi: Nemoj da se prepadneš, sve će biti OK, ali ako te pustimo kući, nećeš se ujutro probuditi".

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Nije mi bilo ništa jasno. Saopštili su mi da me za 10 minuta moraju hitno operisati. Pokazali su mi snimak grkljana, rekli su mi da dišem bukvalno dva posto i da se svaki tren može zatvoriti i da mi u tom slučaju nema spasa. U tom trenutku ni košarka, ni utakmice, ništa mi nije bilo bitno. Samo sam nazvao porodicu, bukvalno da se oprostim. Poslao sam u grupni chat Breogana poruku da se drže, da svima bude sretno u karijerama. Mislio sam da se neću izvući", istakao je Džanan Musa.

Musa će u narednim danima put Madrida gdje će se javiti u svoj novi klub, ali će ubrzo ponovo u Bosnu i Hercegovinu gdje ga čekaju pripreme s reprezentacijom za utakmice kvalifikacija za Mundobasket, ali i nastup s nacionalnim timom na prvenstvu Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.