Foto - Screenshot

Ni sam se nije nadao

Neobične scene s Gerardom Piqueom: Ovom čovjeku dešavaju se nevjerovatne stvari

Midhat Šljivak

Gerard Pique našao se u centru pažnje svjetskih medija u prethodnih nekoliko mjeseci.

Razlog što je tako svakako je njegov raskid sa kolumbijskom pjevačicom Shakirom nakon 12 godina veze i borba za starateljstvo nad djecom koja će tek da uslijedi.

Pique je trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama na pripremama s Barcelonom i tamo mu se dešavaju zaista zanimljive scene od stadiona do stadiona.

Prije nekoliko dana u susretu Barcelone i Real Madrida u Las Vegasu, defanzivac Barcelone dobio je brojne zvižduke s tribina. Pomno je ispraćen svaki njegov kontakt s loptom i čuli su se povici imena njegove bivše supruge.

Gerard nije previše obraćao pažnju na to. Radio je svoj posao na terenu, a nekoliko dana kasnije u Dallasu desila se potpuno drugačije situacija od one u Las Vegasu.

Nakon duela s Juventusom, 35-godišnji fudbaler dobio je ogromne ovacije. Navijači su uzvikivali njegovo ime, a on je jednom dječaku u publici poklonio i dres.

Vjerovatno ni on nije slutio da će ovo doživjeti u Dallasu, posebno nakon onog što su mu navijači priredili u Vegasu, no drugačija sredina donosi i drugačiji mentalitet ljudi.

Sa Xavijem nema šale: Legendi i zvijezdi javno poručio da neće igrati samo zbog imena

Barcelona se na štoperskim pozicijama pojačala Andreasom Christensenom. Uskoro bi mogao doći i Jules Kounde, a tu su već Ronald Araujo i Eric Garcia i Pique bi lako mogao ostati bez mjesta u ekipi.

To mu je poručio i Xavi. Bez obzira na lijepu zajedničku prošlost i prijateljstvo, imena u njegovom timu neće igrati već samo kvalitet.

"Pique kreće sa samog dna, kao i svi ostali. Ovdje imena nisu bitna već nastupi za klub", poručio je jasno Xavi Hernandez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.