Smrt se nadvila nad Camp Nouom: Tuga u Barceloni

Preminuo prvi socios

Smrt se nadvila nad Camp Nouom: Tuga u Barceloni

Eldar Ganibegović

Barcelona je izgubila svog prvog člana kluba u historiji, Manuela Manosa Gonzalba.

On je preminuo u 101. godini, a oglasio se i sam klub.

"S tugom javljamo da je u 101. godini života preminuo Manuel Manos Gonzalbo, nositelj članske iskaznice broj 1. Bio je član našeg kluba od 5. septembra 1932. godine.

Iskreno saučešće familiji i prijateljima. Počivaj u miru", stoji u saopštenju kluba.

Barcelona ima preko 140.000 članova s pravom glasa.

U trenutku kada je Gonzalbo postao partner, Barcelona je imala samo 33 godine, a trener je bio Jack Greenwell. Te sezone Katalonci su završili na 3. mjestu prvenstva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tijekom svog života, Gonzalbo je svjedočio mnogim događajima i vidio mnoge zvijezde, uključujući Johana Cruyffa, Diega Maradonu, Romarija, Hagija, Ronalda, Rivalda, Ronaldinha i Lionela Messija.

Eto, sudbina je tako htjela, da s ovog svijeta ode, a da posljednja utakmica voljenog tima koju je pogledao bude El Clasico u kojem je Blaugrana savladala ljute rivale iz Madrida. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi