Makedonac ovog ljeta se razišao sa FK Sarajevo

Krste Velkoski ima novi klub

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Iskusni Krste Velkoski ovog ljeta razišao se sa FK Sarajevo.

Velkoski je bio kapiten bordo tima, no stručni štab je procijenio da nije potreban ekipi u novoj sezoni.

Brzo je reagovao iskusni Makedonac i pronašao novi klub.

Tačnije, Velkoski se vratio kući, potpisao je za Rabotnički iz Skoplja.

Danas je zvanično predstavljen.

U Sarajevo je makedonski napadač prvi put stigao u januaru 2014. godine iz Rabotničkog da bi nakon 2 godine ostvario transfer u ekipu Incheon United u Južnoj Koreji.

Nakon 18 mjeseci provedenih u Južnoj Koreji i Tajlandu vratio se u Sarajevo, u ljeto 2017. godine, i sa mnogo uspjeha u posljednjih 5 godina nosio bordo dres.

Za sve uspjehe FK Sarajevo u posljednjih nekoliko godina veže se ime Velkoskog koji je u međuvremenu postao i kapiten ekipe. Sa osvojene tri titule šampiona i tri trofeja Kupa BiH postao je jedan od najtrofejnijih fudbalera u historiji našeg kluba.

Debitovao je 1. marta 2014. godine protiv Čelika i od tada upisao 235 nastupa postigavši 64 gola i upisavši 44 asistencije. Sa ovim učinkom dospio je među 10 najboljih strijelaca FK Sarajevo u historiji. Na diobi je 10. mjesta sa Franjom Lovrićem, a samo jedan gol više od njih postigli su Husref Musemić i Alen Avdić.

Velkoski je stranac sa najviše nastupa, trofeja, golova i asistencija u historiji FK Sarajevo. U karijeri je 15 puta nosio dres reprezentacije Makedonije sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.