Nevaljali dečko bosanskih korijena

Guardiola se od jednog igrača krio kao kukavica: "Možeš izaći, otišao je"

Eldar Ganibegović

Zlatan Ibrahimović i Pep Guardiola sarađivali su prije više od deset godina u Barceloni, no odnos između njih dvojice nikad nije bio dobar.

Tijekom vremena Ibrahimović je nekoliko puta, više ili manje prikriveno, napadao Guardiolu, ali sigurno je da Šveđanin bh. korijena i dalje drži pik protiv španskog trenera iz Manchester Cityja.

U svojoj knjizi pvaj napadač nastavio je "dvoboj" sa svojim bivšim trenerom:

"Filozof više voli igrače koji slušaju, a ne odgovaraju", napisao je Zlatan Ibrahimović, a prenosi ESPN.

Švedski internacionalac otkrio je zanimljivu epizodu prije nekoliko godina, a Guardiola je u prvom planu.

"Nije bilo sukoba, pobrinuo se da se ne sastajemo prečesto", napisao je.

Zlatan je ispričao kako se španski trener skrivao od njega nakon jedne Barcine utakmice:

"Vratio sam se u svlačionicu nakon utakmice, a on je bio u drugoj prostoriji i čekao da odem. U jednom trenutku pomoćnik je otišao do vrata i rekao: 'Ibra je otišao, sad možeš izaći'. Nikada nisam shvatio šta se dogodilo tog trenutka".

Podsjetimo, Barcelona je Ibru dovela 2009. godine iz Intera za 69,5 miliona eura, a 2010. ga posudila Milanu. U Barceloni je Zlatan osvojio pet trofeja i skupio 22 gola uz 13 asistencija na 46 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.