Nijemac dolazi ovog ljeta?

Real Madrid je našao zamjenu za Benzemu, navijači podijeljeni

Edmir Škorić

Real Madridu je neophodna zamjena za Luku Jovića i igrač koji bi trebao da rastereti Karima Benzemu.

U jednom se momentu spominjao i naš najbolji strijelac Edin Džeko, ali na kraju je Real odustao od mogućnosti da dovede napadača Intera, a sada mediji u Španiji pišu da je izbor pao na Tima Wernera.

Njemački reprezentativac je u Chelseaju od ljeta 2020. godine, kada je za 53 miliona eura stigao iz Leipziga, no u protekle dvije sezone nije bio na razini iz bundesligaških partija.

U 56 utakmica u Premier ligi Werner je postigao tek 10 golova, što je svakako premalo s obzirom na sva očekivanja i uloženi novac. 26-godišnji Werner nije se najbolje uklopio u Chelseajev stil i igre, a također se nije najbolje snašao u Engleskoj.

Nedavno je izjavio da nije zadovoljan i da želi više da igra, posebno jer ide Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali pitanje je da li bi dobio veću minutažu u Realu pored nedodirljivog Benzeme.

Ipak, nije isključeno da igrač želi dijeliti svlačionicu s najboljima na svijetu i biti član slavnog madridskog kluba, pa čak i po cijenu da većinu vremena provodi sjedeći na klupi. S obzirom na zgusnut raspored i velike napore tokom naredne sezone, Nijemac bi opet dobio adekvatnu priliku u napadu da pokaže koliko može.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Werner se, zanimljivo, s Realom povezivao i u ljeto 2017. godine, kada je zamišljen kao zamjena za Alvara Moratu, ali Nijemac je ostao u Leipzigu, da bi kasnije prešao u Chelsea.

U sezoni 2016/17 Werner je dao čak 24 gola uz sedam asistencija na 38 utakmica i to je bila njegova najbolja sezona. Danas je daleko od stare forme, ali eventualni transfer u Madrid mogao bi biti novi početak. Navijači slavnog kluba su podijeljeni - jedni smatraju da je daleko bolji napadač od Luke Jovića ili Mariana Diaza i da bi svakako bio sjajan dodatak timu, dok drugi vjeruju da postoji niz boljih opcija u ovom trenutku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.