Široki gostuje Željezničaru

Barbarić: Na ispunjenoj Grbavici idemo po pozitivan rezultat

Haris Zilić

U nedjelju sa početkom u 19 sati na Grbavici se igra duel starih rivala u okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

FK Željezničar će dočekati NK Široki Brijeg, a oba tima u ovaj duel ulaze u pozitivnom ozračju.

Široki je u prva dva kola upisao trijumfe protiv Igmana i Slobode te su trenutni lideri na tabeli, dok je Željezničar nakon domaćeg remija protiv Leotara u prošlom kolu srušio aktuelne prvake HŠK Zrinjski i slavio u Mostaru sa 1:2.

U taboru tima se Pecare očekuju pozitivan rezultat na Grbavici.

"Zahvaljujući dobrim igrama Željezničara u uvodna dva kola, očekuje nas pravo nogometno ozračje i ispunjen stadion na Grbavici, smatra trener NK Široki Brijeg Ivica Barbarić i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Njihovi su mladi igrači stasali, pojačani su iskusnim igračima i sada su još kvalitetnija momčad. Ipak, uz maksimalni respekt, tražit ćemo novi pozitivni rezultat."

Derbi na Grbavici sudit će Luka Bilbija iz Prijedora s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Davorom Beljom iz Mostara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.