Di Mateo potpisao: Prinova u lideru Premijer lige BiH
Foto: NK Široki Brijeg

Široki potvrdio

Di Mateo potpisao: Prinova u lideru Premijer lige BiH · Zvanično

E. Ganibegović

Široki Brijeg danas je ozvaničio potpis novog fudbalera.

Aktuelni lider Premijer lige Bosne i Hercegovine dogovorio je saradnju s Di Mateom Lovrićem.

"Nakon kratkotrajnog probnog trenažnog rada s Plavo-bijelima ovoga ljeta Di Mateo Lovrić uspio se izboriti za jednogodišnji ugovor s NK Široki Brijeg.

Dvadesetdvogodišnji Sinjanin je središnji vezni igrač. Njegovi nogometni početci vežu se za maični NK Junak Sinj i HNK Hajduk Split, odakle je prešao u kadetsku momčad RNK Split. Juniorski staž odradio je u NK Lokomotiva Zagreb i njemačkom VfL Osnabrück.

U seniorskoj karijeri branio je boje NK Hrvatski dragovoljac i sinjskog Junaka. Posljednji angažman imao je u njemačkom niželigašu VfB Auerbach", objavili su Širokobriježani na svojoj Facebook stranici.

🆕✍🏻 Di Mateo Lovrić je novi Plavo-bijeli Nakon kratkotrajnog probnog trenažnog rada s Plavo-bijelima ovoga ljeta Di...

Posted by NK Široki Brijeg on Friday, July 29, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, poslije pobjeda nad Igmanom i Slobodom Široki Brijeg jedini nakon nepuna dva kola ima maksimalnih šest bodova i prvi je na tabeli.

U trećem kolu tim s Pecare gostuje u Sarajevu kod Željezničara. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi