Otkriven mu zloćudni tumor, slijedi kemoterapija

Borussia saopštila loše vijesti o Halleru: "Naše misli su s njim..."

Edmir Škorić

Borussia Dortmund objavila je u subotu saopštenje u kojem je potvrdila da je tumor testisa pronađen kod Sebastiena Hallera doista maligni ili zloćudni, što znači da će 28-godišnjak morati na kemoterapiju.

Svaki potencijalni povratak napadača Borusije sada je službeno gurnut u drugi plan nakon što je u subotu otkriveno da je kirurški uklonjeni tumor testisa 28-godišnjaka zapravo maligni kancerogen, a narednih mjeseci definitivno ga nećemo gledati na terenima.

Dortmund je ipak pokušao maknuti sportska pitanja sa stola i umjesto toga se fokusirati na igračevo osobno zdravlje putem javne izjave koju je objavio sportski direktor BVB-a Sebastian Kehl.

"Sebastien će sada dobiti najbolji mogući tretman. Šanse za oporavak su vrlo dobre. Želimo njemu i njegovoj porodici puno snage i šaljemo mu optimistične misli tijekom ovog teškog razdoblja", rekao je Kehl.

Haller je ovog ljeta stigao u Borussiju iz Ajaxa za 31 milion eura i trebao je biti zamjena za Erlinga Haalanda, ali mu je bilo loše tokom treninga u kampu u Švicarskoj, a pregledi su potom otkrili da ima tumor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hallera očekuje velika borba s opakom bolešću, pa se svi nadamo da će na kraju izaći kao veliki pobjednik.

Što se Borussije tiče, mora da krene u potragu za novim napadačem, a jedan od kandidata bio je i bh. reprezentativac Edin Džeko, mada postoje neki drugi igrači čiji je transfer u Dortmund u ovom momentu daleko izgledniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.