Bayern ponovo zadao žestok udarac Borussiji
Foto - EPA

Ostali bez važnog lica u timu

Bayern ponovo zadao žestok udarac Borussiji

M. Šljivak

Minhenski Bayern ponovo je oslabio velikog rivala Borussiju iz Dortmunda, a ovog puta im je preteo šefa skauting službe.

Markus Pilawa godinama je bio šef skauta u timu iz Dortmunda. Radi se o čovjeku koji je jedan od najboljih u svom poslu i on će u budućnosti 'braniti boje' Bayerna.

Pilawa je zatražio raskid ugovora s Borussijom. Saopštio je klubu kako se želi pridružiti Bayernu i klub mu je ispunio želju i njegov ugovor je jučer raskinut.

"Postojali su problemi unutar kluba već određeno vrijeme. Njegov odnos s trenerom Edinom Terzićem i šefom Hans-Joachim Watzkeom su bili izuzetno zategnuti", navode njemački mediji.

Bayern je odmah potvrdio angažman Pilawe u svom timu. Preuzeo je vođenje skauting službe i na ovaj način je velikan iz Minhena rivalskom klubu poprilično pomrsio planove.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci su se na ovaj način 'osvetili' Borussiji koja je u junu angažovala skauta Bayerna Laurenta Bussera.

Treba istaći da je Pilawa tokom boravka u Dortmundu uspio u klub dovesti imena poput Jadona Sancha ili Judea Bellinghama i njegov angažman mogao bi značiti da i Bayern kreće pravcem uzimanja talentovanih klinaca iz cijelog svijeta i pravljenjem igrača od njih.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Bajern ko bajern hahaha
3 5
Jao naslova boze dragi. Samo ko god procita drugi i treci dio citavog teksta vidjece da naslov ama bas nikakvog smisla nema. Al ne samo procitat nego treba ga i razumit.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije