Mane zabio gol na debiju

Bayern u fantastičnom meču pobijedio Leipzig i osvojio njemački Superkup!

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna pobijedili su večeras Leipzig sa 5:3 u finalu njemačkog Superkupa.

Bavarci su poveli sa 1:0 već u 14. minuti meča kada je mladi Musiala sjajno pogodio. Drugi gol Bavarci postižu u 31. minuti, a u centru pažnje bio je debitant Sadio Mane koji se već u prvom meču upisao u listu strijelaca.

Bayern je do kraja prvog poluvremena zabio i treći gol i činilo se da je sve gotovo. Ovaj put u listu strijelaca upisao se Pavard koji je u 45. minuti povisio na 3:0.

Ipak, Leipzig se u drugom poluvremenu uspio vratiti. Na 3:1 smanjili su u 60. minuti kada je Halstenberg uspio da zatrese mrežu Bayerna.

Samo šest minuta kasnije Gnabry pogađa za 4:1 i činilo se tada da je sve riješeno. Međutim, Leipzig je itekako zakomplikovao stvari u samom finišu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj tim u 77. minuti je preko Nkunkua koji je zabio gol iz penala smanjio na 4:2, dok je Dani Olmo u 89. minuti pogodio sjajno za 4:3 i vratio uzbuđenje u ovaj meč.

Leipzig je pokušao na sve načine da izjednači i napravi nevjerovatan povratak, ali je Bayern uspio u osmoj minuti sudijske nadoknade sve riješi kada je Leroy Sane postavio konačnih 5:3 za novi trofej Bavaraca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.