Salihamidžić se odlučio na veliku promjenu: "Dugo sam razmišljao o tome i pravo je vrijeme"
Foto - EPA

Pred početak nove sezone

Salihamidžić se odlučio na veliku promjenu: "Dugo sam razmišljao o tome i pravo je vrijeme"

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić je u prethodnih pet godina stvorio zaista moćan Bayern koji je osvojio sve što je mogao.

Legendarni Brazzo jedan je od najzaslužnijih za dovođenje sjajnih pojačanja u klub. Uradio je ogromne stvari za klub i ekipu uz koju je konstantno bio i tokom utakmica.

Međutim, na početku nove sezone odlučio je preseliti na tribine. Smatra da je vrijeme da prepusti ulogu na klupi Marcu Neppeu, a on će u direktorsku ložu s Oliverom Kahnom.

"Odlučio sam da više ne sjedim na klupi tokom utakmica već na tribinama pored Olivera Kahna", rekao je Salihamidžić i nastavio je:

"Dugo sam razmišljao o tome. Marco Neppe, naš tehnički direktor, razvio je sjajan odnos s timom tokom prošle sezone i on će biti tu. Ja idem na tribine i tako ćemo dobiti novu perspektivu dešavanja na terenu koja nam je potrebna. Smatram da je ovo pravo vrijeme, ali naravno, neću se odreći bliskosti s ekipom", poručio je Hasan.

Hasan Salihamidžić počinje najvažnije pregovore u karijeri

Hasan Salihamidžić je prethodnih godina s Bayernom iz Minhena napravio fenomenalne stvari.

Oglasi

Čuveni Brazzo je 2017. godine izabran za sportskog direktora kluba, a zatim je 2020. godine imenovan i u Upravni odbor kluba.

Zaduženja s mjesta sportskog direktora su mu ostala. Salihamidžić završava transfere kao i prethodnih godina, a ovog ljeta je uslijedit će možda i najvažniji pregovori u njegovoj karijeri.

Brazzin ugovor s bavarskim velikanom traje još manje od godinu dana. Klub iz Minhena nema dileme i želi da zadrži Hasana u svojim redovima i uskoro će početi pregovori o njegovom novom ugovoru.

Glavni ljudi Bayerna Oliver Kahn i Herbert Hainer sjest će za stol sa Salihamidžićem po završetku ljetnog prijelaznog roka. Bit će mu ponuđen nastavak saradnje i u Minhenu su uvjereni da će on nastaviti raditi u klubu.

Trenutno Salihamidžić ima ogromnu slobodu i veliko povjerenje čelnih ljudi. Sigurno je da će htjeti da zadrži utjecaj koji ima i vidjet ćemo kakve će dodatne uslove postaviti pred klupsko rukovodstvo.

Podsjetimo, Hasan je kao fudbaler postao legenda bavarskog giganta. Za Bayern je nastupao od 1998. do 2007. godine i u 365 odigranih utakmica postigao je 48 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U klub se vratio 2017. godine nakon što mu je ponuđena uloga sportskog direktora. Prihvatio ju je, nije pogriješio i veoma brzo je kreirao moćan tim koji je osvojio sve što je mogao.

I ovog ljeta je nastavio sa sjajnim poslom. Napravio je nekoliko vrhunskih poteza na tržištu i ciljevi u novoj sezoni su ogromni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi