FOTO: T. Hebib

Rođene očekuju prvenstveni izazovi nakon eliminacije iz Evrope

Osim: Od prvenstva živiš, nema ništa od kukanja

Haris Zilić

FK Velež se nakon eliminacije iz Evrope od Spartansa sa Malte okreće Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U taboru Veleža moraju što prije zaboraviti neuspjeh protiv Maltežana, a to je u izjavi i rekao šef stručnog štaba FK Velež, Amar Osim.

"To nje bio lagan protivnik. Nisi mogao proći ako ne daš svoj maksimum. Mi smo ozbiljno prisutpili, skautirali smo, slali smo ljude da putuju po egzotičnim zemljama. Znali smo im sastav, gledali ih na TV-u, ali to je sve jedno dok ne dođe utakmica, gdje smo previše grešaka uradili. Oni nisu pravili greške i to je to. Razočarani jesmo, mogli smo se još pokazati u Evropi", rekao je Osim o utakmici na Malti, zatim se dotakao i prvenstva:

"Prvenstvo je od onoga od čega živiš. Od toga ti ovisi da li ćeš igrati u Evropi. Bez obzira što nas boli eliminisanje to moramo negdje skloniti i odraditi prvenstvo čiste glave, posvetit se tome. Ako budemo previše razmišljali o Maltežanima nema prevelike svrhe. Nemamo vremena za tugu. Treba izvući pouke i nastaviti, od kukanja nema ništa. Ide teška utakmica protiv Želje, pa Igman, idu teške utakmice svojim redom."

Osim je još prokomentarisao evropske utakmice i ostatak sezone, a šta je sve rekao možete pogledati u narednom video prilogu FK Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.