Kraj evropske avanture FK Velež!

Rođeni izgubili i drugi meč od predstavnika Malte

Kraj evropske avanture FK Velež!

M. Šljivak

Velež se oprostio od učešća u Evropi ove sezone, a mostarski klub je i u revanšu poražen od Hamrun Spartansa s Malte s 1:0 i s ukupnih 2:0 ovaj tim prolazi u narednu fazu takmičenja, gdje ih čeka duel s Levskim iz Sofije.

Velež agresivno ulazi u meč, ali Rođeni očigledno je imaju ogroman problem u napadu i teško kreiraju šanse usprkos dobroj izgradnji napada.

Domaći potom preuzimaju igru na svoju stranu. Napali su i u 15. minuti došli do prednosti. Meshike je izbacio Jonnyja, poprilično loša reakcija odbrane Rođenih i 1:0.

Rođeni četiri minute kasnije propuštaju veliku priliku da se vrate u meč. Pantelić je bio u prodoru, ali je s nekoliko metara zakucao loptu u prečku koja se odboija u jednog igrača Veleža ali opet neće u gol..

Zatim su udarce isprobali Radovac i Halilović, nisu bili precizni, a Hamrun je prijetio preko Bjeličića iz slobodnog udarca, no Bogdanović brani.

Domaći sastav u 34. minuti promašuje veliku šansu. Jonny je s dva-tri metra uspio promašiti kompletan gol i ostalo je 1:0.

Oglasi

Hamrun je odličnom šansom završio prvo poluvrijeme. U nadoknadi je stativa spasila Rođene.

Hamrun odličnom šansom Mashikea otvara i drugo poluvrijeme, ali srećom ne zabijaju. Potom Rođeni preuzimaju kontrolu nad utakmicom i krenuli su na sve ili ništa.

U 64. minuti Rođeni propuštaju novu veliku šansu. Haskić je usamljen na pet-šest metara, ali ne pogađa glavom.

Pokušao je Amar Osim napraviti nešto s izmjenama. Međutim, pravih rješenja nije bilo. Imao je Velež neke poluprilike, dok su domaći opasno prijetili iz kontrih. Ipak, rezultat se nije mijenjao, Hamrun je završio posao u ovom meču i prošao je u narednu fazu takmičenja, dok se Velež oprašta od Evrope i okreće se domaćem prvenstvu.

Konferencijska liga, 2. pretkolo:

Hamrun Spartans - Velež 1:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Hamrun Spartans FC: Bonello, Borg, Emerson, Bjeličić, Corbolan, Camenzuli, Prša, Guillaumier, Jonny, Mashike, Dodo.

FK Velež: Bogdanović, Bajrić, Ikić, Zeljković, Halilović, Pršeš, Radovac, Hasanović, Ćosić, Haskić, Pantelić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Prazina
Tek sada se vidi koji je Feđa bio mađioničar. Teško je od govana pitu napraviti. Morž je nemoćan!
28 6
ubnt2
Hej moj Amawe, jel ti vjetar još pivka? Od Haruna ispo D: Ko je sljedeći? FC Asmir.
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi