FK Sarajevo prodao Nihada Mujakića? · Saznajemo

Midhat Šljivak

Nihad Mujakić je u subotu protiv Sloge iz Doboja odigrao svoj posljednji meč dresu u FK Sarajevo.

Kako saznaje SportSport.ba, na adresu Bordo kluba stigla je ponuda turskog Ankaragučua koju je FK Sarajevo odlučio prihvatiti i Mujakić će karijeru nastaviti u turskoj Superligi.

Očekuje se da će Mujakić već danas ili sutra zvanično potpisati ugovor s novim članom društva najboljih klubova Turske i povećat će koloniju fudbalera iz Bosne i Hercegovine u ovoj zemlji.

Nihad Mujakić se u FK Sarajevo vratio u januaru ove godine. Potpisao je tada ugovor na dvije i po godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodno je nastupao za belgijski Waasland Beveren, splitski Hajduk i Kortrijk u čije redove je stigao 2019. godine upravo iz Sarajeva.

Ankaraguču ima velike ambicije u novoj sezoni. U svojim redovima ovaj tim ima nekoliko poznatih imena među kojima su Jese, Federico Macheda, Eren Derdiyok.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.