Foto - Twitter

Zanimljiv transparent navijača Branna

Ko kaže da ga u Norveškoj svi vole? Pogledajte brutalan transparent posvećen Erlingu Haalandu

Midhat Šljivak

Erling Haaland velika je fudbalska zvijezda širom svijeta i nevjerovatnim nastupima u prethodnim godinama stekao je mnoge fanove.

Ovog ljeta 22-godišnji norveški napadač odlučio je karijeru nastaviti u Manchester Cityju. Smatrao je kako je pravo vrijeme da napusti Borussiju iz Dortmunda i preuzeo je 'devetku' Građana.

Haaland naravno veliku popularnost ima i u Norveškoj. Fanovi reprezentacije uživaju u njegovim sjajnim nastupima, ali ima dosta i onih koji ga baš i ne vole.

Dokaz tome je fotografija s utakmice između ekipa Branna i Erlingove bivše ekipe Bryne. Navijači domaćeg tima istakli su transparent koji je upućen čudesnom napadaču i njegovom bivšem klubu.

"Hej farmeri, Braut igra za krvavi novac. Samo je jedan Haaland", napisali su navijači Branna aludirajući na mladog Markusa Haalanda (17) koji igra u omladinskim kategorijama njihovog kluba.

Ovaj transparent izazvao je veliku pažnju. Mnogi smatraju da navijači Branna nisu imali nikakve potrebe da izlažu transparent jer ipak je u pitanju najveća zvijezda norveškog fudbala.

Naravno, ovo je bila provokacija i prema ekipi Brynea. Oni od svakog transfera svog junaka zarade poprilične svote novca s obzirom na činjenicu da je Erling karijeru počeo u redovima ovog kluba.

Haaland je nakon omladinske karijere u ovom timu odigrao prve seniorske minute kao 15-godišnjak 2015. godine. Igrao je za drugi tim i postigao je 18 pogodaka u 14 utakmica.

Ipak, u prvom timu se nije proslavio. Nije postigao nijedan pogodak u 16 nastupa, ali je ipak uspio da ostvari transfer u norveškog velikana Molde.

Sve ostalo je historija. Nakon Moldea čudesni napadač odlazi u RB Salzburg. U austrijskom velikanu je eksplodirao, cijeli svijet je čuo za njega, a ubrzo je otišao u Borussiju iz Dortmunda.

Prethodnih mjeseci se povezivao s brojnim velikanima. Spominjali su se Bayern, Barcelona i Real Madrid, ali on je na kraju odlučio da potpiše za klub u kojem je igrao i njegov otac Alf Inge Haaland - Manchester City.

Erling Haaland je za reprezentaciju Norveške debitovao 2019. godine i postigao je 20 golova u 21 nastupu za nacionalni tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.