Haalandov promašaj protiv Liverpoola 'obilazi planetu'

Kako mu se ovo dogodilo?

Haalandov promašaj protiv Liverpoola 'obilazi planetu'

E. Škorić

Liverpool je u jubilarnom 100. izdanju Community Shielda pobijedio Manchester City s 3:1 i tako stigao do prvog trofeja u sezoni 2022/23.

Susret je odigran na Leicesterovom stadionu King Power, a obilježila ga je majstorija Trent Alexander Arnolda u 21. minuti. Viđeni su i prvijenci u zvaničnim debijima na dvije strane - Julian Alvarez kod Cityja za 1:1 u 70. minuti, Darwin Nunez kod Redsa u 90. minuti za 3:1. Još je Mo Salah iz penala pogodio za Liverpool.

Upravo su u te mlade i talentovane napadače bile uprte cijelog svijeta, posebno iz razloga jer su stigli ovog ljeta. Naravno, očekivalo se puno od Erlinga Haalnda, ali Norvežanin se obrukao.

Iako je cijeli meč bio na terenu, imao je dva promašaja, a posebno se proslavio onim u nadoknadi, kada je Norvežanin sa samo nekoliko metara promašio prazan gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije Haalandu strano da promaši zicer, ali nema sumnje da će pogađati kada Građanima bude najpotrebnije i da će on ispuniti svoja očekivanja u narednom periodu, mada se danas moglo osjetiti da ima određenu vrstu pritiska.

[twitter]https://twitter.com/CFC_Janty/status/1553440440627634180[/twitter]

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...krkan klasicni,ne prolaze ovakvi u EPL...on ako prebaci 10 golova u sezoni moze se udariti nogom u g*zicu,nije mu to Bayernliga...plus sto ima staklena koljena,bit ce tu povreda dosta...
3 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi