Nevjerovatan obračun

Krenuo je prebiti beskućnika, ali završio je 'zakucan' za tlo

Midhat Šljivak

Dosta je onih koji pokušavaju silom riješiti nesporazume koji nastaju na ulici i zbog toga često svjedočimo brutalnim obračunima.

Snimci strašnih nokauta s ulice stižu sa svih strana svijeta. Većina obračuna nastaju iz zaista bizarnih razloga i nevjerovatno je to da gotovo nikad niko ne želi da se miješa i da smiri situaciju.

Svako gleda svoja posla kada vidi obračun na ulici. Zato su telefoni uvijek spremni za snimanje i često se objave zaista stravični udarci.

Jedan takav snimak stiže iz Sjedinjenih Američkih Država. Izvjesnog dečka iznervirao je beskućnik koji je tražio milostinju i došlo je do fizičkog obračuna.

Krenuo je momak žestoko na beskućnika. Pokušao je brzo završiti borbu, ali se prevario. Napravio je veliku životnu grešku i ostao je ležati brutalno nokautiran na ulici.

Njegov udarac momak s ulice je zaustavio. Zatim je uslijedilo bacanje na pod i doslovno ga je potom beskućnik 'zakucao' za tlo zaista žestokim udarcem.

Sudeći po ovim potezima očigledno je da 'pobjednik duela' ima historiju u borilačkom sportu. Vjerovatno je nekada trenirao mješovite borilačke vještine (MMA) jer je izveo odlično bacanje na tlo.

Također, dokaz tome je činjenica da je u stilu iskusnog borca završio 'meč'. Nekoliko puta je pogodio protivnika dok je ležao i pokazao je da dobro barata rukama.

U ovom slučaju momak s ulice je bio prinuđen iskoristiti poznavanje borilačkih vještina kako bi se odbranio od čovjeka koji ga je napao, ali nema dileme da je u svemu pretjerao.

Dodatni udarci na tlu bili su nepotrebni. Oni su nanijeli teške tjelesne povrede protivniku, a u ovakvoj situaciji dok ljudi sa strane ne čine ništa, to mogu biti itekako opasne povrede.

Nije poznato šta se desilo s ovim dvojcem nakon obračuna na ulici. Snimak prikazuje samo nokaut i ubrzo je snimatelj otišao s mjesta događaja.