Konačno se u Njemačkoj (po)javio neko ko cijeni Lewu: "Lično sam mu se zahvalio"

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski ovog je ljeta iz Bayerna za 50 miliona eura prešao u Barcelonu.

Mnogi su osudili taj njegov potez, posebno jer je on sam insistirao na transferu iako je imao odraditi još jednu godinu ugovora među Bavarcima.

Tako je Poljak zaokružio poglavlje u Bundesligi u kojem je četiri godine igrao za Borussiju Dortmund, a zatim je osam godina izrastao u nogometaša svjetske klase, srušivši niz rekorda u minhenskom Bayernu.

Vrijeme provedeno u Bundesligi nije prošlo nezapaženo od strane direktora BVB-a. Hans-Joachim Watzke u intervjuu za "Kicker" priznao je da je čim se pojavila potvrda o prelasku Lewandowskog u Barcelonu, odlučio ga lično kontaktirati.

"Lično sam zahvalio Robertu Lewandowskom jer je zadnjih 12 godina jako, jako dobro predstavljao Bundesligu. Zahvalio je i on meni - na vremenu koje je proveo u Njemačkoj i na četiri godine u Dortmundu tijekom kojih je puno naučio", rekao je Watzke.

Direktor BVB-a osvrnuo se i na odlazak još jedne zvijezde Bundeslige, Erlinga Haalanda.

"Odlazak Lewandowskog i Haalanda je izazov s kojim se liga mora suočiti. Bundesliga je, međutim, išla dobro kad oba nisu bila u njoj, tako da će i dalje dobro ići", dodao je.

Watzkeovo otkrivanje teme razgovora s Lewandowskim znači da se njegovo ponašanje može opisati kao puno "poštenije" od vlasti Bayerna.

Posljednjih dana puno se pričalo o Poljakovom intervjuu za ESPN, u kojem je rekao da se "mnogo lošeg pričalo o njemu", a nakon objave prelaska u Barcelonu nije čuo zahvalu za njegov doprinos najnovijim postignućima Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Robert Lewandowski do sada je u novom klubu odigrao tri utakmice. Tijekom predsezonske turneje igrao je protiv Real Madrida (1:0), Juventusa (2:2) i New York Red Bullsa (2:0).

Još nije zabio gol. Novu priliku za to će imati u nedjelju, 7. augusta, kada će Barca odigrati posljednji ljetni sparing s meksičkim UNAM Pumasom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.