Poljak se vratio u Minhen da se oprosti

Salihamidžić i Kahn otkrili detalje posljednjeg razgovora sa Lewandowskim: "To treba zapamtiti"

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je proteklih dana bio u Minhenu, a sve s ciljem da se pozdravi sa bivšim saigračima i uposlenicima Bayerna.

Lewandowski je za 50 miliona eura prodan Barceloni. Poljak je od početka inzistirao na odlasku iako je imao još godinu dana ugovora s Bavarcima. Bayern je isprva odbijao da ga proda, na kraju je ipak došlo do toga.

Nakon što je otišao, Lewandowski je preko noći postao omražen u Njemačkoj, pa čak i među mnogim Bavarcima bez obzira na sve što je napravio proteklih godina. Bilo je određenih neprikladnih riječi od strane čelnika Bayerna, izgledalo je kao da su ljuti na Lewandowskog.

U utorak se Lewandowski pojavio u Bayernovom trening centru, a u ponedjeljak je posjetio Allianz Arenu. Odlučio se oprostiti od bivših saigrača, a imao je i posljednji razgovor sa Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem, dvojcem s kojim se najmanje slagao zbog odluke da napusti klub.

"Lijepo od Roberta što je posljednji put došao u moj ured. Razgovarali smo o svemu, razišli smo se u dobrim odnosima i ostat ćemo u kontaktu i ubuduće. Robert i Bayern bili su i jesu posebna priča o uspjehu. Želimo mu sve najbolje u Barceloni", rekao je Oliver Kahn.

Šta je o svemu rekao Hasan Salihamidžić?

"Robert je došao u moj ured da se pozdravimo i čavrljali smo još 15 minuta. Razgovarali smo o svemu i sve raščistili. Robert je postigao velike stvari za Bayern i to treba zapamtiti. Zna i on koliko treba zahvaliti Bayernu. Poželjeli smo mu sve najbolje u novom izazovu", istakao je bivši reprezentativac BiH i danas sportski direketor njemačkog velikana.

Dolazak Lewandowskog povezuje se i sa sređivanjem poslova oko luksuzne vile u središtu Minhena, koju nogometaš posjeduje.

Putovanje najboljeg stranca u povijesti Bundeslige u Bavarsku neće dugo trajati jer je za petak, 5. avgusta, Barcelona planirala njegovo službeno predstavljanje na stadionu Camp Nou.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski je tokom predsezone za Barcelonu upisao tri nastupa, sva tri u Sjedinjenim Državama, ali još uvijek se čeka na njegov prvijenac.

Ako pitate navijače i sve u Barceloni, neće imati niko ništa protiv da Lewa golove zabija kada bude najpotrebnije - u onim važnijim utakmicama u sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.