Konačno se u Njemačkoj (po)javio neko ko cijeni Lewu: "Lično sam mu se zahvalio"

Konačno se u Njemačkoj (po)javio neko ko cijeni Lewu: "Lično sam mu se zahvalio"

E. Ganibegović

Robert Lewandowski ovog je ljeta iz Bayerna za 50 miliona eura prešao u Barcelonu.

Mnogi su osudili taj njegov potez, posebno jer je on sam insistirao na transferu iako je imao odraditi još jednu godinu ugovora među Bavarcima.

Tako je Poljak zaokružio poglavlje u Bundesligi u kojem je četiri godine igrao za Borussiju Dortmund, a zatim je osam godina izrastao u nogometaša svjetske klase, srušivši niz rekorda u minhenskom Bayernu.

Vrijeme provedeno u Bundesligi nije prošlo nezapaženo od strane direktora BVB-a. Hans-Joachim Watzke u intervjuu za "Kicker" priznao je da je čim se pojavila potvrda o prelasku Lewandowskog u Barcelonu, odlučio ga lično kontaktirati.

"Lično sam zahvalio Robertu Lewandowskom jer je zadnjih 12 godina jako, jako dobro predstavljao Bundesligu. Zahvalio je i on meni - na vremenu koje je proveo u Njemačkoj i na četiri godine u Dortmundu tijekom kojih je puno naučio", rekao je Watzke.

Direktor BVB-a osvrnuo se i na odlazak još jedne zvijezde Bundeslige, Erlinga Haalanda.

Oglasi

"Odlazak Lewandowskog i Haalanda je izazov s kojim se liga mora suočiti. Bundesliga je, međutim, išla dobro kad oba nisu bila u njoj, tako da će i dalje dobro ići", dodao je.

Watzkeovo otkrivanje teme razgovora s Lewandowskim znači da se njegovo ponašanje može opisati kao puno "poštenije" od vlasti Bayerna.

Posljednjih dana puno se pričalo o Poljakovom intervjuu za ESPN, u kojem je rekao da se "mnogo lošeg pričalo o njemu", a nakon objave prelaska u Barcelonu nije čuo zahvalu za njegov doprinos najnovijim postignućima Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Robert Lewandowski do sada je u novom klubu odigrao tri utakmice. Tijekom predsezonske turneje igrao je protiv Real Madrida (1:0), Juventusa (2:2) i New York Red Bullsa (2:0).

Još nije zabio gol. Novu priliku za to će imati u nedjelju, 7. augusta, kada će Barca odigrati posljednji ljetni sparing s meksičkim UNAM Pumasom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Tako to radi zahvalna gospoda. I pored toga sto je Lewa 'zeznuo' BvB, ljudi ispadaju fer i korektni. Dzaba Bayernu lova i prestiz kad su seljaci.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi