Ugovor potpisan

Nihad Mujakić novi fudbaler Ankaragucua! · Zvanično

Haris Zilić

Nihad Mujakić novi je fudbaler turskog prvoligaša Ankaragucua.

Mujakić je i zvanično potpisao ugovor sa truskim klubom, a o svemu se oglasio i FK Sarajevo.

"Fudbalski klub Sarajevo je prihvatio ponudu turskog superligaša Ankaragücü za Nihada Mujakića.

Bivši akademac i standardni prvotimac bordo kluba nakon utakmice protiv Sloge otputovao je u Tursku gdje je prošao ljekarske preglede i dogovorio sve uslove prelaska u turski tim sa kojim će potpisati četverogodišnji ugovor.

FK Sarajevo će za ovaj transfer dobiti milionsko obeštećenje.

Našem Nihi želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Uz odlazak Selmira Pidre u MLS, te Halida Šabanovića u Ligue 1 ovo je još jedan sjajan transfer nekog od igrača Sarajeva ovog ljeta, a definitivno i odličan posao za klub s financijske strane.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nije ovo prvi put da Mujakić svojim transferom donese lijep iznos za FK Sarajavo. Podsjetimo, 2019. godine s Koševa je otišao u Kortrijk za nešto više od milion eura, što znači da je do sada ovaj defanzivac Sarajevu donio oko tri miliona maraka.

Mujakića što se tiče, sezona u Turskoj starta osmog augusta, a u prvom kolu Ankaragucu dočekuje Konyaspor koji je inače "bh. tim", s obzirom na to da tamo igraju Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i još jedan bivši član Sarajeva, Amar Rahmanović, pa bi Nihad mogao da debituje protiv svojih sunarodnjaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.