Stiže iz Gane

Rashid Abubakar novi fudbaler Sarajeva! · Zvanično

Haris Zilić

FK Sarajevo završio je još jedan transfer.

Dres Bordo tima nosit će Rashid Abubakar koji dolazi iz Gane.

Riječ je o fudbaleru koji igra na sredini terena, ali također može biti koristan i na još pozicija u timu, psoebno u ofanzivnom dijelu igre.

Njegov posljednji klub bio je u rodnonj Gani, bio je član Accra Lionsa, a pored toga u karijeri je nosio i dres kineskog Heilongjiang Ice Citya.

Struka tima sa Koševa pratila je pomenutog fudbalera duže vrijeme i konačno je došlo do saradnje.

Abubakar ima 22 godine, tako da bi mogao biti i dobar zalog FK Sarajevo na duže staze.

"Ganac je ukupno deveto pojačanje Sarajeva ovog ljeta nakon što su prethodno u naš klub stigli Ivan Ikić, Nemanja Tomašević, Frane Čirjak, Vlatko Drobarov, Marin Aničić, Nardin Mulahusejnović, Adnan Džafić i Musa Muhammed.  

Abubakar se već priključio treninzima i radu sa ekipom, a potpisao je ugovor do 31.12.2024. godine", saopšteno je iz Titove 38b.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije Abubakara tim sa Koševa je doveo još jednog Afrikanca, a riječ je Muhammedu Musi koji se već na startu sezone pokazao kao vrlo dobro pojačanje, a posebno je dobru partiju pružio protiv Sloge kada je Sarajevo slavilo 4:2 nakon preokreta, a zatim i protiv Posušja.

FK Sarajevo je sjajno otvorio novu sezonu Premijer lige BiH. Savladali su Borac u gostima sa 1:3, a zatim i pomenutu Slogu na svom terenu sa 4:2, dok je u subotu savladano Posušje. Novi izazov je u srijedu i meč protiv Tuzla Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.