Sarajevo uvjerljivo na Piroti, Dudića posebno oduševili mladi igrači

Travnik je bio lak rival za Bordo tim

Sarajevo uvjerljivo na Piroti, Dudića posebno oduševili mladi igrači

E. Škorić

Na travničkoj Piroti NK Travnik ugostio je FK Sarajevo povodom obilježavanja 100. godina postojanja kluba.

Veziri i bordo klub imaju dugu tradiciju, odigrali su i veliki broj međusobnih utakmica, te su odnosi čelnika dva kluba itekako dobri, pa su tako prije početka utakmice čelnici Travnika uručili posebne poklone za sportskog direktora Sarajeva Emira Hadžića i trenera Feđe Dudića, koji ima poseban odnos s Travnikom gdje je i igrao i trenirao.

Upravo je na Piroti Dudić napravio prve trenerske korake, a kasnije će postati jedan od najboljih trenera u BiH, što je dokazao vodeći Velež, a uspješno je startao i na klupi Sarajeva.

Iako je Sarajevo danas odigralo meč sa rezervistima i igračima koji su do sada manje igrali, svejedno su na kraju ostvarili sigurnu pobjedu rezultatom 4:0.

Ivan Ikić je u 65. minuti načeo mrežu Vezira, da bi na 2:0 povisio talentovani Seid Pramenković, a za 3:0 pogodio je mladi junior Sarajeva Nermin Bijelonja. Pramenković je postavio konačnih 4:0 svojim drugim golom u finišu utakmice.

Oglasi

Utakmicu je Sarajevo počelo u sastavu: Šahinović, Ališah, Aničić, Mulalić, Salčin, T. Ramić, Avramovski, Ikić, Kobiljar, Džafić i Ahmetović.

Sarajevo je upisalo dvije pobjede na startu sezone, prvo protiv Borca (3:1), pa protiv Sloge Doboj na Koševu (4:2), a sada slijedi domaći duel s Posušjem, pa onda zaostali duel sa Tuzla Cityjem 10. avgusta.

Što se Travničana tiče, oni čekaju nastup u Prvoj ligi Federacije BiH, a nova sezona počinje 13. avgusta. Veziri će je otvoriti duelom sa Radnikom iz Hadžića pred svojim navijačima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo ima šampionske ambicije u ovoj sezoni, ali je prvobitni cilj bio da se izbori Evropa. S obzirom kako igraju momci koje s klupe vodi Dudić, iz dana u dan apetiti su sve veći. 

Bordo tim se dobro pojačao tokom ljeta, a bilo je i odlazaka. Najznačajniji je odlazak stopera Nihada Mujakića, koji je danas potpisao za turski Ankaragucu koji ga je platio 500.000 eura. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Vicko ostavi Sarajevo bez titule, pa i bez Europe - a Sarajevo opet zaradi vise nego njegova prčija iz Platonove
19 1
Duda eto Akademaca i strojeva da te služe u zdravlju Amin.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi