Foto: FC Sevilla

Lijevi bek

Ten Hag se rješava viška: United poslao igrača na posudbu u Sevillu

Eldar Ganibegović

Ozvaničen je još jedan transfer u ljetnom prijelaznom roku.

U pitanju je posudba Alexa Tellesa iz Manchester Uniteda u Sevillu, koja je dogovorena na jednu sezonu, odnosno do ljeta 2023. godine.

Ovaj posao ozvaničila je i sama Sevilla putem svojih profila na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Telles je član Uniteda od 2020. godine kada je stigao iz Porta, a igrao je još za Galatasaray, Inter i Gremio.

United je do sada već napustilo devet igrača, a do kraja ljetnog prijelaznog roka taj će broj sasvim sigurno biti još veći.

Do sada su Manchester United napustili, osim Tellesa, Pereira, Pogba, Lingad, Matić, Mata i Cavani, dok su na posudbu u Nottingham odnosno Preston otišli Dean Henderson i Alvaro Fernandez.

Također, uskoro se očekuje da klub na posudbu pošalje i Ethana Lairda, a favorit za njegovo dovođenje je ekipa Watforda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju odlasci iz Manchester Uniteda ne može se, a ne spomenuti Cristiano Ronaldo koji od starta prijelaznog roka želi da napusti klub jer neće igrati u Ligi prvaka ove sezone.

Njegova sudbina i dalje je neizvjesna i definitivno se do samog kraja ljetnog mercata neće znati u čijem ćemo dresu gledati portugalskog ofanzivca. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.