Plemići brane prednost iz prvog meča

Revanš meč Tobola i Zrinjskog neobično rano

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević
Pred HŠK Zrinjski u četvrtak je novi izazov.

Plemići će gostovati kazahstanskom Tobolu u susretu 3. pretkola Konferencijske lige, a iz prvog meča imaju prednost 1:0.

Pogodio je tada Niko Janković direktno iz kornera i jasno je da bh. tim ima blagu prednost kada su u pitanju šanse za prolaz dalje.

Plemiće čeka dug put, čak sedam sati, što su i potvrdili putem zvanične stranice.

Meč u četvrtak igra se veoma rano za nas, tačnije u 16 sati, što je po lokalnom vremenu u 20:00.

 

Bijeli Brijeg bi mogao dočekati Olympiacos ili Slovan

U završnoj rundi kvalifikacija Zrinjski će u slučaju prolaska dalje igrati protiv poraženog iz duela Olympiacosa i Slovana. Prvi meč je okončan 1:1.

Ono što mnoge navijače Zrinjskog zanima je gdje će njihov klub igrati domaći meč play-offa ako izbori tu fazu kvalifikacija.

Kako SportSport.ba saznaje Plemići će biti domaćini Pod Bijelim brijegom što je svakako izvrsna vijest za pristalice višestrukog prvaka BiH.

U dosadašnje tri utakmice Zrinjski je na mostarskom stadionu pratilo oko 15.000 gledatelja, a nema sumnje da bi i za play-off ulaznice brzo planule.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, u slučaju plasmana u grupnu fazu Plemići bi bili primorani da traže drugi stadion. To bi najvjerovatnije bilo Bilino polje u Zenici.

Treba napomenuti da se očekuje da pod Bijelim brijegom nakon evropskih obaveza Zrinjskog počne promjena terena pa će u tom slučaju aktuelni prvak BiH i ligaške domaće susrete igrati na nekom drugom stadionu. Najizglednija opcija je teren u Gabeli koji se nalazi u odličnom stanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.