Potvrđeno

Juventus i Atletico Madrid će danas ipak odmjeriti snage

Samir Mlaćo
Juventus i Atletico Madrid ipak će odmjeriti snage.

Susret je prvobitno otkazan, a trebao je biti odigran u izraelskom Tel Avivu.

Sukob između Palestine i Izraela jučer je ponovo eskalirao, pa je odlučeno da se meč odgodi, no brzo je pronađeno novo rješenje.

Susret će biti odigran u trening centru Juventusa u Torinu.

Igrat će se bez publike uz prijenos na Juventus TV.

Juventus će 15. avgusta u ponedjeljak od 20:45 sati odmjeriti snage sa Sassuolom, dok Atletico Madrid istog dana igra protiv Getafea od 19:30 sati.

Što se tiče predsezonskih mečeva, Juventus je igrao protiv Real Madrida (0:2), Barcelone (2:2) i pobijedio je Guadalajaru sa 2:0. Atletico je pobijedio Numanciju s 4:0, Manchester United 1:0 i Cadiz (4:1).

Obje ekipe imaju velike ambicije pred novu sezonu, naročito Juve koji se dobro pojačao i želi da vrati Scudetto u svoje vetrine, dok će Atleticu biti pakleno u borbi s Barcelonom i Real Madridom za sami vrh tabele.

Stara dama je tokom ljeta dovela neke sjajne igrače poput Bremera, Pogbe i Di Marije, dok su klub napustili Chiellini, Bernardeschim Demiral, Dybala i De Ligt, koji je prodan Bayernu za skoro 80 miliona eura.

Atletico nije previše trgovao. Dovedeni su tek Samuel Lino, Borja Garces i Nahuel Molina, dok su neki igrači napustili klub, a najznačajniji je odlazak Luisa Suareza kome je istekao ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.